A fagylalt idősek és fiatalok kedvenc édessége, főleg nyáron, de már tavasszal és az ősz melegebb felében is óriási mennyiségben fogy, szerte az országban. A különféle nagy és ismert márkák mellett, egyre népszerűbbek a hazai készítésű kézműves fagylaltok, amelyek nemcsak különlegesen finomak, de szinte csak természetes alapanyagokból készülnek.
Talán ez a népszerűségük titka is, hiszen az eredeti gyümölcs, csoki és sok más íz a legjobb minőségben, szeretettel készítve a legfinomabb. A kézműves fagylaltok megtalálhatóak szerte az országban és a legjobb fagylaltozókban Budapesten, meg annak környékén.
Persze, hogy mi számít jó fagyizónak, az többé-kevésbé relatív, hiszen a nagy melegben a legkisebb utcai fagylaltgép is óriási forgalmat bonyolít, de a fagylalt igazi szerelmesei számára legalább annyira fontos a minősége, mint a környezet, ahol elfogyasztják. A közhiedelem az, hogy a fagyi bárhol fogyasztható, ami igaz is, de egy kellemes légkörű, barátságos fagyizó, ahol nyugodtan és kényelmesen fogyaszthatjuk a kedvenc gyümölcsös vagy bármilyen más ízű nyalánkságot, sokat hozzátesz az élményhez.