A marcipán viszonylag tartós élelmiszer, belőle egy nagyobb mennyiséget is érdemes megvásárolni, mert sokáig felhasználható. A massza fő alapanyaga a cukor, ami nem romlékony. A marcipán massza mandulát is tartalmaz, általában 1 egységnyi mandulához 3 egységnyi cukor kerül. Ha egy tortabevonó massza összeállításakor nem mandulát, hanem mandulaaromát használnak, a massza árfekvése pedig alacsonyabb és a marcipán elnevezés helyett más néven kerül forgalomba. A marcipán massza jól nyújtható és formálható. Nyújtáskor a masszát legcélszerűbb egy szilikon alapanyagú, keményítővel megszórt gyúrólapra helyezni, ami tapadás mentessé teszi a felületet. Ezt követően, egy nem tapadó műanyagból készült marcipánnyújtó hengerrel nyújtsuk ki a masszát 3-5 mm vastagságúra. Így a marcipán massza nem ragad és kellően vékony lesz a torta bevonásához. A marcipánnal bevont torta más színű marcipánból kiszúrt formákkal gyönyörűen díszíthető, ha szépen sikerül a díszítés. A torta biztosan vetekedni fog a cukrászdák remekeivel.
Házi cukrászathoz marcipán massza alapanyag
Címke marcipán massza.Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.